Het leven is soms niet eerlijk – samenleving

Soms is het leven niet eerlijk. De één kan alles doen of kopen wat degene wilt en de ander moet er keihard voor werken en kan nog niet eens alles opofferen.  Let niet teveel op een ander. Je mag heus weleens naar een ander kijken voor ter inspiratie of iets dergelijks maar niet om op jaloers te worden. Wij leven in een tijd waar wij teveel op een ander letten. ‘Vooral hier in Nederland als ik dat mag zeggen.’ Het is wel iets waar ik tegenwoordig wel merkt. Waarom zijn er zoveel jaloezie. Het alsmaar pleasen voor een ander om geaccepteerd te worden?!

img_3591

Jij bent degene die jezelf onder de controle hebt. De één krijgt de kans om op een particuliere school te zitten. De ander mag onbeperkt op vakantie, krijgt een hele mooie auto of heeft de meest lieftallige unieke band met zijn of haar familie. Succes en geluk is voor ieder heel anders. Dat is maar goed ook. Daarom is iedereen uniek. Iedereen gaat anders met zijn of haar geld om. De één is heel erg goed met school de ander weer andersom. Of de ander koopt graag een mooie auto voor terwijl een ander liever spaart of investeert in iets.

En wees trots op dat wij überhaupt de basisvoorziening hebben. Vergeleken met andere landen. Wij hebben de keuze wat wij willen eten en naar welke school wij willen gaan. Dat wij de keuze hebben om water uit een fles te drinken of uit een kraan.

Als jij mijn c.v. hebt gezien weet jij misschien wel waar ik zo hier en daar heb gewerkt. Het maakt niet uit bij welke bedrijf ik heb gewerkt. Maar ik kom altijd mensen tegen die jaloers worden op een ander. Vooral klanten onderling. Hoeveel cash degene bij zich heeft. Terwijl de ander nog niet eens een mooie portemonnee kan opofferen of een horloge. Of dat een verkoper/ verkoopster jaloers worden of misgunnen dat een klant die in een joggingpak iets kan betalen wat een verkoper misschien 3 jaar voor moet werken. (please let nogmaals niet op een ander! Iedereen werkt op een andere manier hard).
Ik geloof dat, als jij kan dromen kan jij het ook waarmaken. Maak een lijst wat jij heel graag wilt en wat jij hoopt te bereiken. Het mag van alles zijn wat jij maar ook kan tegenkomen. Zie het als ‘goals’. Ik hoop dat bij het schrijven en het delen van deze artikel jou tot denken brengt. Dat er minder jaloezie is hier in deze maatschappij. Elke kleine beetje helpt als je minder op een ander kan letten, het maakt het leven veel prettiger en wedden dat jij daardoor ook veel lekkerder in je vel zit ;-).

En vergeet mij niet te volgen op InstagramYoutubeTwitterFacebook en op snapchat heet ik ikstavoorjeklaar. Op de bovengenoemde social media kanalen, komen er regelmatig foto’s online.

Hartelijk dank voor het bezoeken op mijn blog en dat je de tijd hebt genomen om mijn geschreven artikelen te lezen. 
Wat vind jij van het samenleving hier in Nederland, waar erger jij aan, wat hoop je dat er in het korte termijn zou moeten veranderen?

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *