wat moet ik doen als ik gepest word?

wat moet ik doen als ik gepest word

Tip nummer 1 als je gepest word

Probeer in de eerste instantie niet erop in te gaan. Maar negeer het alsjeblieft niet. Echt waar! want je als je in zulke situatie niet voor jezelf op komt, bouw je alleen erger voor jezelf op.

Tip nummer 2 wat moet je doen als je voor jezelf moet opkomen, wat is het allerbeste om te zeggen/ te reageren?

Ga ten allereerste niet emotioneel afreageren. (dus ga niet schelden, schreeuwen). Laat niet de zwakte zien. Want doordat jij gaat schreeuwen, schelden onthouden de mensen om jou heen dat heel goed. Het beste is (afhankelijk van de situatie), is dat jij moet laten zien dat jij het niet pikt dat jij gepest wordt. Houdt de vrienden op de hoogte. Maar laten we zo beginnen dat jij zelf het kan oplossen. Zeg bijvoorbeeld:

  • wat is je doel om mij continue probeert klein te krijgen?
  • we zijn geen vrienden dus wat wil jij van mij, terwijl ik niks van jou wilt?
  • iemand zoals jij die over mij roddelt en over mij praat, zegt meer over jou dan over jou wist je dat?
  • als iemand zegt, dat je psychisch gestoord ben, met ziekte of whatever begint, zeg gewoon bedankt! Afgelopen week heb ik toevallig uitslag gekregen en dat heb ik toevallig. Of ik ben inderdaad gestoord. Want ik heb nog geen diploma daarom zit ik hier op school.

En loop daarna door! It waisting of time for that silly people. Je kan beter jou tijd besteden aan mensen die daklozen zijn bijvoorbeeld. En sommige mensen vragen om aandacht. Die wellicht thuis niet kunnen krijgen. Ik weet niet of ik de enige ben die zo denkt maar waarom worden mensen überhaupt gepest?

Dit is mijn conclusie. Ik denk dat mensen die gepest worden omdat die gene net iets hebben bereikt wat de pesters dat goal die JIJ wel hebt bereikt maar de pester niet. Doordat de pester die jou pest, jaloers is. Pest gij jou!

Een ander voorbeeld. Wellicht word jij gepest omdat jij anders kleed, net anders ben dan een ander. ~ wij moeten niet aanpassen om ons uiterlijk voor een ander. Als jij gelukkig bent, hoe jij je kleed, anders opmaakt dan de rest. Dat is jou unieke persoonlijke stijl. Ze accepteer het of ze accepteren het niet. Jij bent jij en je hoeft niet te veranderen! Niets voor niemand en zelfs niet voor de koningin en onthoud dat goed! Als ze jou niet accepteren om jou, dan negeer je het. Want jij hoeft toch niet met iedereen bevriend mee te worden? Daarnaast is het toch ook niet belangrijk om met iedereen om te gaan? Want ik bedoel, heb jij liever dat jij echte vrienden hebt, die echt voor jou opkomt en jou echt begrijp, of heb je liever de populariteit?

~mensen die geschenken uitdelen, krijgen daarmee aandacht van machtige mensen.Je moet altijd twee kanten van een verhaal horen, want dan weet je pas wie er gelijk heeft. (Spreuken 18: 16&17)
~ mensen luisteren graag naar roddels, net zoals ze graag zoete dingen eten.Je hebt meer aan een vriend die boos op je is. Dan aan een vijand die heel vriendelijk tegen je doet. (Spreuken 26:22 & Spreuken 27:6)

word jij gepest? Zo ja, wat doe jij als jij gepest wordt? En ik hoor heel graag hoe jullie erop reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *