Goedkoop op vakantie

Iedereen wil graag een goedkope vakantie in het buitenland met een goede prijs-kwaliteit verhouding. Daarvoor kan je op zoek naar een goedkope reisorganisatie, zelf een reis samenstellen of wachten tot de lastminutes worden aangeboden. Wij hebben een aantal tips & tricks voor het boeken van een goedkope vakantie.

Een goedkope vakantie is een relatief begrip. Een goedkope vakantie voor de 1 is een dure vakantie voor een ander. Er zijn echter wel een aantal zaken die eigenlijk altijd wel van belang zijn voor het vinden van de vakantie  die je zoekt tegen de laagste prijs.

Vergelijken van reisorganisaties

Als je weet in welke periode je op vakantie wilt en naar welke bestemming je wil gaan, dan zijn er verschillende reisorganisaties die dezelfde hotels of appartementen aanbieden. In de afspraken die reisorganisaties met hotels maken worden kortingen bedongen, zoals bijvoorbeeld 7 dagen overnachten voor de prijs van 6 nachten of de korting die voor kinderen tot en met 14 jaar wordt gegeven. De ene reisorganisatie kan betere afspraken met de hotels maken dan andere reisorganisaties. Helemaal als je op zoekt bent naar een hotel of appartement met een kind varieren de prijzen sterk tussen de reisorganisaties. Een tip is dan ook om eerst een short list met 5 hotels of appartementen samen te stellen, bijvoorbeeld aan de hand van de beoordelingen bij Zoover. Van deze 5 hotels of appartementen ga je vervolgens de prijzen bij de verschillende reisorganisaties vergelijken. Houdt daarbij wel rekening dat je dezelfde verblijfstypes, verzorging en periode vergelijkt. Een goede website voor het vinden van goedkope vakanties vind je hier. Dat is mijn favoriete website als ik een vakantie wil gaan boeken.

Zelf een reis samenstellen

De vliegreizen die reisorganisaties samenstellen bestaan uit de vlucht, transfer en overnachting in een hotel of appartement. Dit zijn zaken die je ook prima zelf kan regelen. Een vliegticket kan je zelf boeken door middel van een vergelijkingswebsite voor vliegtickets. Als je nog enigszins vrij bent in de keuze van een bestemming kun je zelfs op zoek gaan naar de goedkoopste vliegtickets voor een willekeurige luchthaven in de buurt van een leuke bestemming.

Als je bestemming bijvoorbeeld Spanje is kan je ervoor kiezen om vliegtickets te boeken voor de luchthavens Girona (ideaal voor een reis naar Blanes of Lloret de Mar) of Reus (dichtbij Salou). Vanaf die luchthavens lopen reguliere buslijnen naar de badplaatsen in de buurt, dus de transfer kan je gewoon op de luchthaven regelen. Het hotel of de accomodatie kan je gemakkelijk via het internet boeken bij de hotels of appartementen zelf of een tussenpersoon. Ook kan je een zogeheten Autovakantie boeken bij een reisorganisatie. Dat betekent dat je met eigen vervoer naar een hotel of appartement gaat.

Gerelateerde berichten

zee

Hoe breng jij jouw voorjaarsvakantie 2023 door?

De voorjaarsvakantie 2023 is omwille van verschillende redenen een zeer interessante vakantie te noemen. Het is om te beginnen natuurlijk de eerste vakantie van het nieuwe jaar….