Tegenwoordig kan bijna alles in een bedrijf wel geautomatiseerd worden. Behalve jouw werknemers natuurlijk, en daar wil je goed voor zorgen. Met de software van AFAS kan jij de salarisadministratie van jouw bedrijf helemaal vast leggen en automatisren. Zo maak je efficiënt gebruik van je tijd en werk. Ben je benieuwd hoe dit precies in zijn werk gaat? Lees dan gauw verder.
Waarom zou je je salarisadministratie automatiseren?
Allereerst is het natuurlijk een stuk minder werk om je salarisadministratie door een computer te laten doen, dan wanneer je zelf langs jouw tientallen of misschien wel honderden werknemers en hun salarisstrookje moet gaan. Alleen al daarom is het aan te raden om het salaris en de administratie ervan te automatiseren.
Daarnaast weet je met de software zeker dat het salaris goed berekend wordt. En dat is natuurlijk belangrijk, want jij hebt de verplichting naar je werknemer dat je netjes met het salaris omgaat. Met de software zorg je gelijk dat het geld op de juiste datum wordt overgemaakt en is de kans dat je fouten maakt simpelweg heel klein.
Hoe automatiseer je de salarisadministratie?
In de software van AFAS worden maar liefst 200 cao’s inclusief hun pensioenregelingen en salaristabellen ondersteund. Je kan op die manier de software integreren met jouw HR-administratie. Zo sla je eigenlijk twee vliegen in één klap. Ideaal. Daarnaast kan je daarmee de salarisadministratie volledig in je eigen beheer doen, en hoef je het dus niet uit te besteden aan een andere partij. Dat kan natuurlijk altijd nog en ook dan kan je deze software laten gebruiken.
Ook is er een Payroll Auditor die alle controles uitvoert op het payroll proces. Hier vallen in elk geval zo’n 130 controles onder die in de gaten houden of jij geen fouten hebt gemaakt in het invoeren van de verloning.
Tot slot heb je aan de hand van een dashboard inzicht in alle belangrijke data uit jouw online salarisadministratie. Hier kan je gemakkelijk zien wat de belangrijkste data is en heb je directe toegang tot alle lagen van de administratie. Denk hierbij aan loonkosten, loonmutaties en de ontwikkeling van verschillende loonschalen. Door in te zoomen kan je dieper op de data ingaan of juist ervoor kiezen om alleen de globale informatie mee te nemen.