Lichaamshaar trimmen, scheren of laten staan?

Het scheren van het lichaam is voor veel vrouwen de gewoonste zaak van de wereld. Toch hoort dit wel een beetje bij onze moderne wereld. Vroeger werd lichaamsbeharing juist omarmd. Het was immers iets natuurlijks. Het lichaam had het nodig als beschermingsmechanisme en heel vroeger zelfs om je goed warm te houden. Inmiddels is dat niet meer van de orde en komt het vooral neer op smaak.

Inmiddels is het ook allang geen taboe meer voor mannen om zich te scheren. De meeste vrouwen geven zelfs aan dat ze voorkeur geven aan mannen die glad geschoren zijn. Op de gezichtsbeharing na. Want een baardje blijven de meeste vrouwen ongelooflijk sexy vinden.

Kortom: het is een zeer persoonlijke keuze. Voor iedereen is het anders. Bovendien zijn er nogal wat mogelijkheden. Je kunt ervoor kiezen om je lichaamshaar te trimmen, te scheren of gewoon te laten staan. Maar waar kies je voor en hoe pak je dit aan?

Lichaamshaar trimmen

Als we kijken naar schaamhaar, dan kiezen nog altijd veel mensen voor trimmen. Ook dit is heel persoonlijk. Maar door te trimmen zorg je ervoor dat je een verzorgde look creëert, zonder dat je iets heel natuurlijks volledig verwijdert. Let er wel op dat je hier de juiste attributen voor gebruikt. Zeker als het gaat om je intieme zone. Dan wil je niet extra irritatie of zelfs wondjes veroorzaken. Met behulp van een schaamhaar trimmer wordt dit een stuk gemakkelijker. Zo kun je gemakkelijker bij de lastige plekjes komen en ziet het er altijd netjes en verzorgd uit.

Uitzondering voor de baard

Hoewel het steeds populairder lijkt te worden om het lichaamshaar te scheren of in elk geval te trimmen, zien we dat er één plek is waar dit nog zeker niet het geval is. Namelijk: de baard. Het is nog altijd ongelooflijk populair om een baard te laten staan. Dit zien we eigenlijk in alle jaren terug. De baard is altijd even populair geweest.

Ook nu zijn er genoeg mannen die hun gezichtsbeharing (enigszins) laten staan. Hierbij hebben ze natuurlijk niet altijd een overvolle baard, maar een beetje gezichtsbeharing zien we zeker vaak terug.

Wil jij je baard ook laten staan? Lees je dan van tevoren goed in. Hier komt namelijk meer bij kijken dan de meeste mannen denken. De eerste weken zijn ook erg vervelend doordat de baard vreemd kan groeien en het erg kan jeuken. Het duurt dan ook echt wel even voordat je volledig tevreden bent. Daarnaast kost het veel tijd om een baard goed te onderhouden en te verzorgen. Ontdek daarom de baardtips van ervaringsdeskundigen om je een beetje op weg te helpen.

Gewoon laten staan

Dan zijn er ook nog mensen – zowel mannen als vrouwen – die ervoor kiezen om al het lichaamshaar gewoon met rust te laten. We zien dat de populariteit hiervoor ook steeds verder toeneemt. En waarom ook niet? Het is eigenlijk heel natuurlijk en het heeft zelfs voordelen voor je lichaam om het te laten staan. Het beschermt beter en is – tegen alle vooroordelen in – ook nog eens heel hygiënisch.

Gerelateerde berichten

Wat is opbaren? 

Het verliezen van een dierbare doet pijn. Dat begrijpen we als geen ander en we vinden het vervelend voor je dat je hiermee te maken hebt. Wel…

De perfecte vintage trouwjurk met een open rug

Als je op zoek bent naar een trouwjurk met zowel vintage flair als een moderne twist, dan is een jurk met een open rug misschien wel de…

Het belang van zelfvertrouwen in verbindend leiderschap: Hoe je als leider de juiste mindset ontwikkelt

Als leider is het belangrijk om vertrouwen uit te stralen en verbinding te maken met je team. Hier is verbindend leiderschap belangrijk. Wat is verbindend leiderschap? Verbindend…

Dit zijn de beste relatietherapeuten in Utrecht

Op zoek naar de beste relatietherapeuten in Utrecht? Zoek niet verder! We hebben een lijst samengesteld met de beste relatietherapeuten in Utrecht die zich inzetten om koppels…

Trainingspak kopen

Waar moet je op letten bij een aankoop van een trainingspak?

Als je een trainingspak wilt gaan kopen, is het belangrijk om eerst te bepalen waar je het voor wilt gaan gebruiken. Wil je het vooral tijdens het…

Goedkope Kleding

Goedkope kleding kopen

Zit jij krap bij kas? Of vind je kleding jouw geld niet waard? Dan is het maar goed dat er goedkope kleding is met een geweldige kwaliteit….