Snel geld lenen maar wel vlot weer terugbetalen

Soms is er geen uitstel mogelijk. Je zit dringend verlegen om geld. Je had er gisteren al over moeten beschikken. Je kunt niet langer wachten want dat geld kan je uit de problemen helpen. Of kan je iets bieden dat te mooi is om waar te zijn. Snel geld lenen is soms noodzaak en het is ook best wel mogelijk om vlot een lening af te sluiten. Er zijn wel een paar valkuilen waar je dan niet in moet trappen. En ook gelden er wel wat voorwaarden waar je aan moet kunnen voldoen. En ook snel lenen gaat je wel meer kosten dan je uiteindelijk leent.

Reclameverbod voor snel geld lenen

In de Wet op het Financieel Toezicht wordt ingegaan op reclame verboden voor kreten zoals ‘in tien uur je geldlening tiptop in orde’ of ‘leen bij ons en binnen 24 uur staat het geld op je rekening’. Zo probeert de overheid de risico’s van snel geld lenen in te dammen. Want er zijn wel degelijk risico’s aanwezig:

  • Een leenovereenkomst tekenen zonder dat je alle voorwaarden tot je hebt genomen.
  • Een lening aangaan zonder het volledige besef van je komende maandlasten.
  • Meer lenen dan je nodig hebt.
  • Niet doordacht eerst je financiële situatie onder ogen hebben en toch lenen.

Twee hete ijzers: BKR en vast inkomen

Het wordt je wel gemakkelijk gemaakt om te lenen. Echt reclame voor maken, dat mag dus niet. Maar er zijn online tal van mogelijkheden om heel snel je lening voor elkaar te krijgen. Je vult op het internet je gegevens in en een paar minuten later stromen de offertes al bij je over het scherm. Op zichzelf handig want zo kun je ook meteen gaan vergelijken welke leen instanties met de voor jou beste voorwaarden komen. En waar je de minste rente gaat betalen. Maar een offerte is nog geen lening. Besluit je een offerte te honoreren, dan volgt er toch wel een verdere check naar je financiële toestand. Zo mag je geen negatieve BKR hebben. Bij de BKR zijn al je leningen en betalingsachterstanden bekend. Ook wordt gecontroleerd hoe financieel zeker jij bent. Een vaste baan helpt in die zin. Door die dubbele check kan de geldverstrekker zijn eigen risico beter inschatten en besluiten je wel of niet de lening aan te bieden. Er gelden ook algemene regels. Zo moet je minimaal 18 jaar zijn om een lening af te kunnen sluiten.

Vlotte uitbetaling

Er zijn dus slechts twee acties nodig voor het snel geld lenen. Je zoekt online een leenmogelijkheid op een van de vergelijkingssites voor leningen. En als je de check hebt doorstaan, ga je daadwerkelijk de lening afsluiten. Dit gebeurt in een beveiligde leenomgeving waar je alles regelt en documenten kunt up- en downloaden. Is je aanvraag goedgekeurd, dan heb je je geld ook snel op de rekening staan.

Snel geld lenen is ‘klein’ lenen

Het gaat bijna nooit over hoge bedragen. De meeste mensen kiezen een snelle lening voor een bedrag tussen de 500 en 1500 euro. Binnen 24 uur hebben ze het geld dan ook in handen. Snel geld lenen valt ook buiten het toezicht van de AFM. Bedenk wel dat dit type leningen vrij duur zijn. Afsluitkosten en vooral rente liegen er niet om. En de leen tijd is ook kort, vaak minder dan twee maanden.

Gerelateerde berichten

BTC live koers

Een betrouwbare bron voor real-time bitcoin prijzen

De wereld van cryptocurrency heeft de afgelopen jaren enorm veel aandacht gekregen, met Bitcoin (BTC) als de meest prominente digitale valuta. Als Bitcoin-belegger of crypto-enthousiasteling is het…

Hoe interessant is het verzekeren van een boot?

Er is door de jaren heen reeds heel wat gezegd evenals geschreven over het al dan niet moeten (of willen) verzekeren van een boot. Voor heel wat…